Whitsundays

Vietin Airlie biitsilla kolme yota ennenkun lahdin Whitsundays risteilylle. Nuo kolme paivaa oli ihan mukavia tapasin jonkun verran tuttuja siella, mutta paikka ei ollut yhtaan niin kiva kun 1770. Semmonen biletysmesta. Taynna hostelleja ja baareja, ei kunnon rantaa (kiva laguuni kyllakin). No jokatapauksessa en viihtynyt siella kovin hyvin, mutta sain kuitenkin jotain aikaseksi, nimittain suunniteltua mun loppu reissun. Nyt onkin sitten tiukka aikataulu loppuajalle ja paljon tekemista!

Maanantai aamun kun kaveltiin yhden kanadalaisen tyton kanssa kohti satamaa tormasin yhteen kanadalaiseen pariskuntaan joita olin nahnyt viimeksi joulukuussa. Asuttiin yhdessa siella kampassa Brisbanessa ja ne sanoi et on tulossa samalle veneelle 🙂 hassu yyhteensattuma. Ilma oli aivan ihana kuuma ja aurinko porotti taydelta taivaalta..kunnes paastiin purjehtimaan ja noin 20 min paasta alkoi sataa kaatamalla vetta.. Sita tuli koko ensimmainen paiva, joten se vahan laski mielialaa ja lampotilaa ja kaikkea. Se whitehavenbeach mika on kuulema yleensa tosi upea ei ollut laheskaan niin kiva kaatosateessa… 😦 No otin siita kumminkin kuvat ja kaytiin siella kappailemassa, oli se kumminkin silti ihan hieno ja osasin kuvitella millanen se olis aringonpaisteessa. Kaytiin siis tuolla Whitehaven beachilla ja purjehdittiin jonkun verran, muuta ei keretty ekana paivana tekemaan. Illalla olin tosi vasynyt ja menin sankyyn aikasin, en tosin pystynyt nukkumaan kun puolet porukasta pelas jotain juomapelia ja soitti musiikkia tosi kovalla, se on naita huonoja puolia backpacker elamassa kun ei saa aina nukkua kun haluais..

Toisena paivana herattiin aikasin ja otettiin aamupalaa, sitten purjehdittiin paikkaan missa paastiin snorklaamaan ja sukeltamaan, kaikki sai ilmaisen sukelluksen. Jos ei ollu sita korttia niin se kesti vaan jonku 15min. mut oli se silti ihan kiva. Tosin en oikein vielakaan oo sen kanssa sinut, sen hengittamisen, jotenkin se on kauhean epamukavaa ja mun on kauhean hankala tasata paineita kun meen syvemmalle.. Snorklaamisesta nautin kylla vaik oli aika kylma kun vetta satoi edelleen. Sukelluksen jalkeen alkoi aurinko paistaa ja paastiin lammittelemaan kannelle siks aikaa kun lounas valmistui. Ruuat oli muuten tosi hyvat tuolla reissulla, yllattavan hyvat niin pienessa keittiossa valmistettuna 30 ihmiselle. Lounaan jalkeen purjehdittiin toiseen paikkaan, suurinosa otta tossa vaiheessa paikkarit.. Siella paastiin snorklaamaan ja kysyttiin et haluaako ostaa lisaa sukelluksia. Ajattelin et otan yhden kun en kerkea sita sukelluskurssia cairnsissa tekemaan.. Mentiin sen opettajan kanssa kahdestaan kun muut meni snorklaamaan ja oli ehka 10min veden alla kun oli pakko lopettaa kesken, en vaan saanut tasattua sita painetta ollenkaan mun oikeassa korvassa ja se kipu alkoi tuntumaan kaulassa asti.. sattui tosi paljon ja aloin panikoimaan kun oli hankala hengittaa kun yritin niita paineita tasata.. siita ei siis ollu paljon apua.. Halusin ottaa tuon et oppisin sen joskus kun kauheesti haluaisin. Pitaa vissiin kayda jossain laakarilla sit suomessa tutkituttamassa mun korvat et onks niissa jotain vikaa, etten sitten ehdoin tahdoin yrita viela sukeltaa jos se ei vaan oo fyysisesti mahdollista. Jaatiin sinne poukamaan yoksi, etta aamulla jatkettaisiin sitten matkaa.

Viimesena paivana paistoi aurinko taydelta taivaalta ja oli tosi lammin. Purjehdittiin viela yhteen snorklauspaikkaan jossa saatiin pari tuntia snorklailla kun se miehisto siivosi sen meidan veneen. Sitten syotiin ja purjehdittiin takaisin satamaan.  Kiva reissu kaiken kaikkiaan vaikkei yhta kiva kun Fraser island. Johtui kai siita porukasta ja kelista. kaikki meni hyvin,kukaan ei tippunut yli laidan eika tullut merisairaaksi.

Illalla Townsvilleen ja Magnetic Islandille missa olen nyt mut kirjotan siita sit myohemmin. 🙂

1 kommentti »

  1. lotta said

    Moip!

    Luulen etten viitsi enää kirjoitella tänne näitä ”kuulostaa upealta”-kommentteja, oot saanut multa niitä ihan riittävästi ja epäilemättä miljoonalta muulta ihmiseltä tuplaten! 🙂 Siltikin edelleen on kiva että jaksat kirjoitella, vaikka kaikki onkin ihan kateellisina…

    Mäpäs kirjoitan sulle mailin kun tuli ikävä 🙂

    Aurinkoista kesän(vai talven sulle…) alkua! 🙂

    Lotta

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Jätä kommentti