Sydney City

Eilen maanantaina menin ensimmäistä kertaa junalla käymään Sydneyn keskustassa. Junamatka kesti yli tunnin ja maksoi menopaluu-lipulla melkein 10 dollaria. Pyörin vain lähellä central-asemaa eilen, katsastin chinatownin ja hoidin asioita, kuten viisumimerkinnän passiini. Pankkiasioita en vielä saanut hoidettua, mutta pitää katsoa tänään kun menen takaisin tai sitten Brisbanessä, jonne lähden keskiviikkoiltana.

Tuo Brisbaneen lähtö tuli nyt vähän äkkiä, olin kyllä ajatellut jatkavani matkaa, mutta en tiennyt että milloin. Kävelin eilen semmosen mukavan näköisen Backpacker World Travel-toimiston ohi ja päätin käydä kyselemässä matkaa ja hintoja. Matkaan lähteminen alkoi kuitenkin houkuttaa jo kun se tyttö siinä rupatteli mukavia, niin että ajattelin sitten samantien varata bussilipun Brissyyn. Samaan syssyyn varasin sitten pari yötä hostellista matkanvarrella olevasta kylästä nimeltä Byron Bay. Se on ihan merenrannalla ja siellä on kuulema paljon nuoria ja hyvät surffauksenopettelu rannat. Onhan se kiva nähdä paikkoja matkanvarreltakin, eikä vain noista isommista kaupungeista. Bussimatka Brisbaneen maksaa 70 dollaria ja siihen sisältyy se mun kahden päivän pysähdys, niin että voin jäädä välillä ja jatkaa sitten parin päivän päästä matkaa ilman lisämaksua. Hostelli tuolla Byron Bayssä maksaa 24 dollaria yö semmosella VIP backpacker kortilla, minkä ostin. Sillä saa alennusta vähän vaikka mistä, esim hostelli öistä ja matkoista yms. Niin ja kun puhun noista hinnoista, niin kun kertoo nuo taalat 0,6 niin tulee suurinpiirtein euroja, saatte käsityksen sitten tästä hintatasosta jos semmonen on tarpeen. Hostellin ja bussimatkan ois voinut saada halvemmallakin, mut ajattelin nyt tehdä tällein helposti tässä alussa, ja eipä kai niissä kuitenkaan suuria hintaeroja ole. Tuolla Byron Bayssa ja Brissyssä pitäis olla vähän lämpimämpää kun täällä, Brissy on jonkun 1000km pohjoiseen Sydneystä, eli vähän lähempänä päiväntasaajaa, siten siellä pitäis olla lämpimämpi.

Järjestelyiden lisäksi kävin vähän hemmottelemassa itseäni ja otin rakennekynnet, eihän ne ehkä kovin fiksut tämmösellä reissulla ole, mutta kyllä sitä joskus saa itseään hemmotella 🙂 vai mitä? tuli vaan vähän liian pitkät niin pitää tänään käydä vähän lyhentämässä, on nätimmän näköset sitten. Tänään ajattelin käydä vielä kaupungissa katsomassa ne satama nähtävyydet ja sieltäpäästä kaupunkia, huomenna ehkä Bondi beachin tai tänään jos kerkeen. Tavaratalossa pitää nimittäin käydä kanssa, käyn varmaan ihan tossa Penrithissä, ostamassa aurinkorasvaa, kirkasta kynsilakkaa ja kynsilakanpoistoainetta, ehkä jotain naposteltavaa sitten keskiviikko yön matkalle, se kestää nimittäin 10h se bussimatka! Sitten ajattelin vielä käydä polttamassa cd:lle ensimmäiset valokuvat, helpompi siirtää niitä sitten koneelle kun ne piuhat unohtu kotiin.. 😦 hups.. no siis saishan pelkällä muistikortillakin siirrettyä, jos on se kortinlukija koneessa, mut täs jonnin koneessa ei esim oo. Ja puolustukseski vielä että on niitä kuvia kumminkin jo yli sata, niin varmaan välillä pitäiskin siirtää, vois aina vaikka semmosen isomman etapin jälkeen, missä on pitemmän aikaa ollu ni siirtää cd:lle, vois sit kirjottaa siihen aina et Sydney, Brisbane yms yms.. ja ne pienemmät matkanvarrella olleet kaupungit kuuluis sit aina siihen seuraavaan isompaan, enkö ookkin fiksu 😀 No sitten hommiin jos haluaa keretä! 😀 kello on kahdeksan aamulla.

Jätä kommentti